Het nutteloze feitje van de dag: Enorme Python in de Efteling?

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Achtbaan de Python in de Efteling is één van de bekendste achtbanen van Nederland. Wist je dat de baan er heel anders uit had kunnen zien? In 1994 waren er plannen om de baan flink uit te breiden. De baan was toe aan groot onderhoud en dat was de aanleiding om te onderzoeken of de baan uitgebreid kon worden.

Er werd een enorm nieuw deel voor de Python ontworpen die de capaciteit van de attractie flink zou verhogen. "Ik wilde de baan spectaculairder maken door hem door te zagen direct na de tweede looping. Daar zou de baan dan via een camelback de Kanovijver in duiken, onder de grond door een tunnel en dan verticaal in het midden van een winkeltje naar buiten flitsen, en vervolgens middels een sidewinder weer horizontaal naar een tweede lift... Er was in het ontwerp een tweede lift voorzien van veertig meter hoog, waarna een val onder een hoek van zestig graden zou volgen: opnieuw de grond in, vele ride-effecten en waarbij de corkscrew dwars over het rangeerspoor zou aansluiten op de bestaande Bayern curve", zo legde ontwerper Lex Lemmens uit aan Eftelist. Het ontwerp voor de uitbreiding van de Python werd door de gemeente goedgekeurd maar sneuvelde uiteindelijk om budgetaire redenen.

Wil je meer weten over de plannen rond de Python? Kijk dan hier op de site van Eftepedia.

Zo zou de vernieuwde Python eruit gezien hebben (Bron: De Vijf Zintuigen, Documentaire Lex Lemmens/Eftepedia)
Zo zou de vernieuwde Python eruit gezien hebben (Bron: De Vijf Zintuigen, Documentaire Lex Lemmens/Eftepedia)

Vanaf 27 minuten en 10 seconde vertelt ontwerper Lemmers over de plannen:

Documentaire Lex Lemmens - Deel 1 (Bron: YouTube/De Vijf Zintuigen)