Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Sinds gisteren zijn we definitief in de omgekeerde wereld verzeild geraakt.

Veenendaal wordt geteisterd door groepen straatrovers van Marokkaanse komaf, die hun slachtoffers niet alleen beroven, maar ook zeer zwaar mishandelen. De modus operandi is dat zo’n tien Marokkanen zich op één slachtoffer storten en hem letterlijk helemaal in mekaar trappen.

Ik was totaal verbijsterd toen ik de uitspraak van de burgemeester van Veenendaal las. Hij roept zijn bewoners op, bepaalde wijken om veiligheidsredenen te mijden. Nu zijn we dus definitief in de omgekeerde wereld terecht gekomen. Niet het Marokkaanse tuig moet van de straat, maar de onschuldige niet-Marokkaanse burger wordt zijn bewegingsvrijheid afgenomen. Maar ik kan daar publiekelijk amper wat van zeggen. Immers:

Dit mag je dus niet zeggen van het Meldpunt Discriminatie Internet: "De eerste burger die het niet langer pikt, een automatisch wapen koopt en dat leegschiet op een groep samenklonterende teringmarokkanen heeft gelijk. Afknallen dat tuig. Massaal!"
Dit mag je dus wel zeggen van het Meldpunt Discriminatie Internet: "Iedereen die niet van Marokkaanse komaf is, blijft 's avonds van de openbare weg af. Ik garandeer hun veiligheid niet."

Zondag ga ik in de rubriek PlatHaags uitvoerig op deze ellende in. Maar kan de tijdelijke Minister van Justitie  mij alvast even uitleggen, hoe het kan dat we als land zo diep zijn gezonken? En kan de tijdelijke Minister van Binnenlandse zaken mij even laten weten, per wanneer de ontslagbrief voor de Veenendaalse burgemeester op de bus gaat?