WOW

Ja WOW is in mijn huis gekomen, en het is niet de WOW van fantastisch, geweldig , maar van World of Warcraft.Mijn schoonzoon en dochter hebben dit spel een aantal weken geleden aangeschaft, en vanaf die tijd is het begonnen. Ik werd bestookt met mailtjes, MSN en als ze op visite kwamen, ging het hersenspoelen verder.Mam het is echt leuk, het is zoals Might and Magic (een spel die ik met liefde heb gespeeld), maar ik wist de boot af te houden. Ik vind online spelen niet echt geweldig, ik ben een individualist met spelletjes, geen echte teamspeler.

 Dan maar mijn partner proberen voor hun karretje te spannen , en dat werkte dus wel.Spel gekocht, gamecard erbij en de boel gaan instaleren, de verslaving is begonnen.

Nu waren er drie die het spel speelden, en drie personen die mij bleven bombaderen met "Mam, jij moet ook echt gaan spelen" en "Het is zo leuk om een groep te vormen"

Ik geef toe in een zeer zwak moment ,zwicht en installeer WOW op mijn laptop, maar ik mag nog niet meedoen met de groep. Mijn levels zijn te laag, en ik ben nog niet goed genoeg om mee te helpen.

Dus in mijn eentje loopt mijn paladin door de ene quest naar de ander, maar ik speel hooguit een uurtje per dag, en het gaat langzaam. De rest zucht en steunt, vraagt op welke level ik nu ben, en als vol trots vertel dat ik een level omhoog gegaan ben, krijg ik betuttelend een klopje op de schouder, waarna er direct gezegd wordt dat ik nog te laag ben, en dat de heren al op level…..belachelijk hoog zijn

Ja ik zeg heren, want het team schoonzoon/schoonvader is geboren. Avond na avond en in het weekend zitten ze achter de computer, strijdend tegen orcs, gnolls en draken, de telefoon is de manier van communiceren.

Ik hoor gelach, gesteun en gevloek, als ze samen zijn dat worden er hele tactieken doorgesproken en toen we met z’n allen naar Berlijn gingen, wilden de heren zelfs de laptop meenemen. Nou ging mij dat te ver, en nadat ik gezegd had wat daarover dacht, besloten ze het toch maar niet te doen.

Nu hebben we met ons vieren een nieuw spel gestart, bestaande uit dwergen die het land onveilig maken.Mochten jullie ooit dit spel spelen, en jullie zien 4 dwergen rennen…….je kunt mij niet missen, ik ben de dwerg die er achter aan rent……de verkeerde kant opgaat en als je goed luistert, hoor je die dwerg zuchten……WOW dat is toch wel wat anders dan Might and Magic.