Hé Bolle!

Volgens de Nederlandse Obesitas Vereniging worden meer dan anderhalf miljoen Nederlanders dagelijks gepest door het vetvrije gedeelte van de bevolking. Dit is niet eerlijk, want veel van de dikkerds vinden dat ze niet af kunnen vallen door ziekte of genetische aanleg.

Laat ik voorop stellen dat ik het, ondanks de bovenstaande en nog komende opmerkingen, niet goedkeur dat mensen aan één stuk door getreiterd worden door personen die hiermee meestal hun eigen tekortkomingen proberen te verbergen, maar om nu iedere vorm van zwaarlijvigheid onder de noemer lichamelijke afwijking te plaatsen lijkt mij wat overdreven. In mijn omgeving lopen ook wel wat heavyweights rond en als ik zie wat die per dag naar binnen schuiven…nou laten we het zo zeggen: hun omvang verbaast mij niet.

En dan mag de adipositas misschien geen gevolg zijn van een verkeerde levensstijl, of geen impact hebben op je gezondheid, maar je kan mij niet wijsmaken dat het gezond is als je nog geen drie trappen op kunt zonder aan de beademing te moeten.

Zoals altijd zal de waarheid wel weer ergens in het midden liggen en lijkt mij het aloude gezegde 'overdaad schaadt' hier uitstekend op zijn plaats. Vind je ook niet, vetklep?