Foto's: Holland Cup II in Tilburg

Afgelopen zondag werd in Tilburg de tweede dag gehouden van de Holland Cup II. De heren en dames schaatsten op deze dag twee afstanden. FOK!fotograaf Ultra_Ivo was aanwezig in Tilburg en maakte een aantal foto's van deze wedstrijden, waarin de nieuwe namen aan de poort rammelen om door te breken.

Waar de BAM marathonrijders in de vorige editie heersten, waren het afgelopen weekend vooral de gewestelijke rijders die zich in de kijker schaatsten. De commerciële ploegen kwamen, mede doordat de grote namen internationaal rijden, er bijna niet aan te pas in Tilburg.

Bij de heren ging de overwinning op de 1500 meter naar Tim Roelofsen. De schaatser van het ATTP-team won de afstand in een tijd van 1.51,99. Daarmee hield hij Pim Cazemier en Thom van Beek ruim achter zich. Freddy Wennemars, het jongere broertje van Erben, kwam niet verder dan de zevende plaats. Van Beek, schaatser van het team Gewest Zuid-Holland, was op de vijf kilometer de sterkste. Met een tijd van 6.46,83 bleef hij enigszins verrassend favoriet Ted-Jan Bloemen en Tim Roelofson, winnaar van de 1500 meter, ruim voor.

Janneke Ensing reed bij de dames op de 1500 meter de snelste tijd. Ensing, lid van het Cow-House marathonteam, kwam tot een tijd van 2.06,98 en hield met dit resultaat Roxanne van Hemert kort achter zich. Annouk van der Weijden en Janine Smit deelden het brons. Op de 3000 meter ging de overwinning naar favoriete Diane Valkenburg. De rijdster van de commerciële Control-ploeg bleef Yvonne Nauta en de niet geheel fitte Paulien van Deutekom nipt voor.

 

 


Freddy Wennemars kon zich niet meten met de ATPP-rijders


Ted-Jan Bloemen stelde teleur en eindigde op de 5000 meter slechts als derde



Thom van Beek pakte de zege op de 5000 meter



Mark Ooijevaar schaatste naar een zesde plaats op de 5000 meter



Diane Valkenburg op weg naar de eindoverwinning op de 3000 meter


Paulien van Deutekom, nog niet topfit, pakte brons op de 3000 meter



Ondanks haar winst op de 3000 meter was Diane Valkenburg niet echt tevreden