PvdD bestuur wil Ouwehand niet als lijsttrekker, veel partijleden wel, zal ze lijsttrekker worden?

Het bestuur van de Partij van de Dieren wil Esther Ouwehand niet als lijsttrekker wegens vermeende integriteitsschendigen. Hoe of wat, weet niemand. Veel partijleden steunen Ouwehand, zal ze opnieuw lijsttrekker worden?

De PvdD-partijvoorzitter heeft laten weten dat het bestuur donderdag van plan is om met een conceptkandidatenlijst te zullen komen. Op dat moment zal duidelijk worden wie het bestuur als lijsttrekker ziet zitten.

Kamerlid Christine Teunissen, die eerder tijdelijk het partijleiderschap van Ouwehand overnam, steunt haar partijgenoot en heeft al aangegeven niet beschikbaar te zijn als kandidaat.

Bovendien ontvangt Ouwehand veel steun van de partijleden, van verschillende afdelingen en van Provinciale Statenfracties op social media. De fracties van Friesland, Noord-Brabant, Drenthe, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland scharen zich achter Ouwehand.

Tijdens het congres op 24 september kunnen de leden hun stem uitbrengen voor de nieuwe lijsttrekker, er wordt verwacht dat er een motie van wantrouwen tegen het bestuur zal worden ingediend. 

Het bestuur en Ouwehand hebben al geruime tijd meningsverschillen over de toekomstige ontwikkeling van de partij. Ouwehand is van mening dat de partij moet professionaliseren, maar het bestuur lijkt daar anders over te denken.

300 stemmen , laatste: 15-09-2023, 01:39