Minister de Jonge sluit studenten uit van vaste huurcontracten
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is verbijsterd door de keuze van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) om studenten uit te zonderen van vaste huurcontracten. Afgelopen november heeft de Eerste Kamer de wet vaste huurcontracten aangenomen, die in werking zal treden per 1 juli 2024. Deze wet maakt een einde aan tijdelijke huurcontracten. LSVb-voorzitter Elisa Weehuizen: “Tijdelijke huurcontracten leiden tot een kwetsbare positie voor huurders. Doordat een huurder makkelijk het huis uit gezet kan worden, is deze veel gevoeliger voor uitbuiting door huisjesmelkers.”
Studenten zijn echter uitgesloten van de nieuwe maatregel, waardoor zij nog langer in precaire situaties moeten wonen. In een eerdere versie van het wetsvoorstel was er enkel een uitzonderingsgrond voor internationale studenten. Nadat dit juridisch niet mogelijk bleek te zijn, heeft de Jonge ervoor gekozen om alle studenten uit te sluiten van vaste contracten.
LSVb-voorzitter Weehuizen: “Dit vinden wij een absurde conclusie. Alle studenten worden nu gegijzeld door gebrekkig beleid. Het tijdelijk huurcontract voor studenten heeft daarnaast geen enkele toegevoegde waarde. Voor studenten bestaat namelijk al een andere vorm van tijdelijk contract: het campuscontract. Dit is een vast contract dat loopt tot het einde van de inschrijving aan een onderwijsinstelling en biedt al zekerheid aan studenten en flexibiliteit aan verhuurders. Wij roepen de Tweede Kamer daarom op om voor woonzekerheid te kiezen en de uitzonderingscategorie voor studenten te schrappen uit het Wetsvoorstel Vaste Huurcontracten."
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
Ben bang dat gaat vervallen.
Wel ik zag het in 2019 al komen.
Toen heb ik bijde woningen verkocht .
De flat als mijn eigen huis
Verplicht verduurzaming wat meer kost dan de huur oplevert .
Vwe die niet mee werkte met verduurzaming.
Huis isolatie en daar op de basis verhuur contract.
Verplicht verhuur registratie via de gemeenten (licenties)
Werd aardige tegen gewerkt voor iemand die zijn huis tijdelijk verhuurde .
Alles weg gedaan en over gestapt naar een boot
Ze zoeken het maar uit
Doet me denken aan een Engelse man die ik tijdelijk onderdak heb aan geboden.
Dat nederland de zelfde kant zal op gaan als UK in Londen.
Onbetaalbaar woningen en arme slechte huizen.
Dit was toen al in 2010 tegen me gezegt .
Wel de man heeft gelijk .
[ Bericht gewijzigd door Managarm op dinsdag 12 maart 2024 @ 19:12 ]
Je hebt nu al bewezen meer capabel te zijn dan Feestschoen de Jonge
Een noodwet zou op zijn plaats zijn voor huizen onder de 2 ton:
Bouwen, Bouwen Bouwen!!!!!
De lat ligt laag, maar ik zou er voor bedanken als ze mij zouden vragen.
Los van het inhoudelijke oordeel vind ik dat ministers veel te weinig betaald krijgen voor wat ze moeten doorstaan.
Er is altijd wel een verliezer.
Voor huisjesmelkers zijn studenten al makkelijke huurders, want ze blijven meestal niet lang. Na de studie wordt er toch meestal wel weer verhuisd, dus waarom? WaarOM?
Bouwkosten zijn inderdaad duurder dan vroeger. Echter als je een miljoen woningen wilt bouwen in Nederland dan zijn er genoeg methodes om de kosten serieus te drukken om toch een volwaardige woning neer te zetten onder de 2 ton.
Heb zelf ook veel meegemaakt dat studenten te lang in een woning blijven wonen omdat makkelijk uitkomt.
Mijn zus ook, veel te lang gebleven in een studentenkamer na haar studie, gewoon 2 jaar zowat. Denk dat het daarmee te maken heeft?
Laten we weer is bouwen en meer aan eigen burgers denken vooral
Als de standaard huurbescherming voor studenten zou gelden, dan was het campuscontract volledig redundant geweest, geen enkele student die zo'n contract zou willen in plaats van een vast contract.
Maar deze uitsluiting lijkt ook te gelden voor de reguliere woningmarkt en dat is niet terecht. Dat geeft huisjesmelkers weer allerlei voordelen die ze niet hoeven te hebben. Op de reguliere woningmarkt moeten de regels voor iedereen gelijk zijn. Ik kan niet bedenken waarom een student die zelfstandig een appartement of kamer huurt, niet onder deze bescherming moet vallen. Het is toch prima als iemand blijft wonen in een apartement (of desnoods in een studentenkamer) als hij niet meer studeert? Zolang hij z'n huur netjes betaalt is er toch niks aan de hand?
Alle regeltjes en wensen voor nieuwbouw bedacht door mensen die wel een eigen dak boven hun hoofd hebben is dan een frustratie.
Geheel gratis: de Deens menselijke beschaving...
[ Bericht gewijzigd door cempexo op donderdag 14 maart 2024 @ 08:43 ]
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken