Nederlandse handbalsters uitgeschakeld op WK na nederlaag tegen Noorwegen

De Nederlandse handbalsters zijn op het WK handbal in de kwartfinales uitgeschakeld. Tegen regerend wereldkampioen Noorwegen verloor Oranje met 30-23.

Oranje had in de groepsfase al hun wedstrijden gewonnen, alleen tegen Noorwegen kwamen de Nederlandse handbalsters er niet aan te pas. Nederland kwam tegen Noorse handbalsters nog wel op voorsprong (4-2), daarna kwam Oranje nog maar moeilijk door de Noorse dekking heen en nam Noorwegen de wedstrijd in handen en liep snel weg.

Mede door twee tijdstraffen bij de Noren had Oranje bij rust de achterstand verkleind tot één treffer en kwam direct na rust weer langszij. Daarna was het weer Noorwegen wat toesloeg. Al snel creëerde de Noorse ploeg voor eigen publiek weer een gaatje van vijf doelpunten en ditmaal gaven ze het niet meer weg en wonnen uiteindelijk met 30-23 van Nederland.