Uitslag Heracles - FC Twente

FC Twente heeft zondag in de eredivisie een overwinning weggeven in de derby op bezoek bij Heracles Almelo. De Enschedeërs namen al snel een 0-2 voorsprong, maar gaven die in de tweede helft uit handen: 2-2.

Na goed een half uur leek FC Twente op bezoek bij Heracles Almelo op weg naar de overwinning. In de elfde minuut had Daan Rots zijn ploeg op voorsprong geschoten en twintig minuten later verdubbelde Sem Steijn de score.

Heracles kon er in de eerste helft weinig tegenover zetten, maar in de tweede helft ging het duidelijk beter bij de thuisploeg. Al snel was Anas Ouahim met een kopbal dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet raakte de paal. Twintig minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer er alsnog via een volley van Mario Engels. Daarna ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker en vlak voor tijd zou die ook vallen, dankzij de net ingevallen Sven Sonnenberg.

Door het gelijkspel is FC Twente de derde plaats kwijt aan Feyenoord, die zaterdag met overtuiging won. Heracles blijft het goed doen en staat nu op de zevende plaats in de eredivisie.