Uitslag Volendam - Heracles

FC Volendam heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen één punt gepakt in de eredivisie. In het thuisduel tegen Heracles Almelo kwamen de Volendammers terug van een 0-2 en werd het uiteindelijk 2-2.

Heracles Almelo kreeg in de eerste helft enkele kansen om de score te openen in Volendam, maar bij rust was het nog 0-0. Snel in de tweede helft kwam Heracles wel tot score. Brian De Keersmaecker zorgde voor de openingstreffer en snel na de 0-1 maakte Emil Hansson met een fraai doelpunt de 0-2.

FC Volendam leek op weg naar een nieuwe nederlaag, maar twintig minuten voor tijd maakte Benaissa Benamar de aansluitingstreffer. Volendam leefde na 1-2 op en ging op zoek naar de 2-2 en die zou vlak voor tijd ook vallen dankzij Robert Mühren. Na de gelijkmaker werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege bekers op het veld. Na een korte pauze kregen beide ploegen nog de kans op de winst. Navajo Bakboord schoot namens de bezoekers op de lat, terwijl Mühren een goede kans miste.