Pogacar wint koninginnenrit in Parijs-Nice

Tadej Pogacar heeft de zevende etappe in Parijs-Nice gewonnen. In de voorlaatste etappe met aankomst op de beklimming van Col de la Couillole was de 24-jarige Sloveense gele trui drager de sterkste voor David Gaudu en verstevigde daarmee zijn leiderstrui in de Franse rittenkoers.

Nadat de zesde etappe in Parijs-Nice vrijdag nog werd geannuleerd vanwege de harde wind stond vandaag gewoon weer een nieuwe etappe op het programma in de 'koers naar de zon.' De renners moesten vandaag 142 kilometer afleggen, waarvan de laatste zestien kilometer de beklimming van de Col de la Couillole.

Vanuit de start reed er lange tijd een grote kopgroep vooruit, maar aan de voet van de laatste beklimming had de kopgroep naar maar anderhalve minuut voorsprong. Op de beklimming ging de voorsprong snel naar beneden door het hoge tempo van Tobias Foss. De Noorse wereldkampioen reed in dienst van zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard en halverwege de klim waren alle koplopers ingelopen, waarna Vingegaard zelf het tempo omhoog gooide.

Vingegaard werd al snel gecounterd door leider Tadej Pogacar. Met een demarrage nam de 24-jarige Sloveen een kleine voorsprong, maar Vingegaard kwam samen met David Gaudu terug op het wiel van Pogacar. Gaudu probeerde het met wat aanvalletjes, maar wist Pogacar niet in de problemen te brengen. Vingegaard moest wel lossen, maar kwam in de laatste kilometer terug, waarna de Deen de sprint begon voor de dagwinst, maar Pogacar was duidelijk de snelste, voor Gaudu. Vingegaard moest genoegen nemen met een derde plaats.

In het algemeen klassement blijft Pogacar leider. Met nog één etappe te gaan heeft de Sloveen een voorsprong van twaalf seconden op Gaudu, Vingegaard volgt op één kleine minuut van Pogacar.

Results powered by FirstCycling.com