Duitse rodelaars domineren in eigen huis, maar Oostenrijk wint estafette

's Werelds beste rodelaars kwamen de afgelopen dagen in de World Cup in actie in het Duitse Altenberg, waar het behoorlijk wisselvallig was wat het weer betreft: van regen op dag één, via zonneschijn op dag twee naar een forse sneeuwbui op dag drie, de fans konden van alles wel genieten.

Mannendubbels
Niet geheel verrassend werd het een Duitse strijd: Toni Eggert en Sascha Benecken tegen Tobias Wendl en Tobias Arlt. Zoals wel vaker in de laatste jaren was de winst voor Eggert en Benecken, die in beide runs íets sneller waren en met 0,066 seconden voorsprong wonnen. Plek drie was op 0,218 seconden voor de Letten Martins Bots en Roberts Plume, de jonge Duitsers Hannes Orlamünder en Paul Gubitz voerden op 0,572 seconden de rest van het veld aan.

Vrouwendubbels
Na de eerste run was de leiding in handen van thuisfavorieten en wereldkampioenen Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal. Dat hielden ze echter niet vol: de tiende van een seconde die Andrea Vötter en Marion Oberhofer als achterstand hadden werden door het Italiaanse duo omgezet in winst met 0,051 seconden. Selina Egle en Lara Kipp uit Oostenrijk werden derde op 0,277 seconden.

Vrouwen
Julia Taubitz opende voor eigen publiek met de snelste tijd in run één en dat herhaalde de Duitse overtuigend in de tweede run. Ze won zo met een voor rodelbegrippen enorme voorsprong van 0,307 seconden op landgenote Anna Berreiter, terwijl de derde Duitse, Dajana Eitberger, met 0,330 seconden verder de enige was die 'in de buurt' bleef: Madeleine Egle uit Oostenrijk gaf op plek vier al 0,659 seconden toe.

Mannen
In run één was de Duitser Max Langenhan de snelste van allemaal en met grofweg een kwart seconde was de marge enorm. Dominik Fischnaller uit Italië stond na run één op de vierde plek en schoof op naar plaats twee op 0,238 seconden van de ongenaakbare Langenhan, wiens landgenoot Felix Loch - vlak voor drie Oostenrijkers - op 0,332 seconden het podium completeerde.

Estafette
Duitsland was weliswaar de favoriet, zoals eigenlijk altijd op een Duitse baan, maar daar hadden de Oostenrijkers geen boodschap aan: Madeleine Egle, Wolfgang Kindl en Yannick Müller/Armin Frauscher noteerden een tijd waar zelfs Duitsland niet aan kwam. Taubitz, Langenhan en Eggert/Benecken strandden op 0,098 seconden, terwijl Letland de spannende wedstrijd met Elina Vitola, Kristers Aparjods en Bots/Plume op 0,139 seconden afsloot op plek drie. Ook Italië (+0,203) en de VS (+0,276) bleven nog erg dicht in de buurt.