Na luchtalarm in heel Oekraïne alle alarmen weer ingetrokken.

In alle regio's van Oekraïne is er 's ochtends een luchtalarm. Dat meldt persbureau Reuters. Sirenes loeiden in de hoofdstad Kyiv en in het hele land, zeiden de autoriteiten.

Volgens onbevestigde berichten op sociale media in Oekraïne zou het alarm zijn afgegaan nadat Russische gevechtsvliegtuigen waren opgestegen vanuit Wit-Rusland.

Update 16.00 uur: Na het luchtalarm voor alle regio's van Oekraïne vanochtend hebben de autoriteiten het sein 'all-clear' gegeven. Er zijn geen meldingen van nieuwe Russische aanvallen. Volgens onbevestigde berichten op sociale media in Oekraïne is er mogelijk alarm geslagen nadat Russische gevechtsvliegtuigen waren opgestegen vanuit Wit-Rusland.

Toen de vliegtuigen weer terugkeerden naar hun bases, werd het sein all-clear gegeven. Een woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht zei op televisie dat Russische militaire vliegtuigen praktisch 24 uur per dag in de lucht zijn. "Maar we hebben onze paraatheid vergroot - alles wat opstijgt, moet onder onze controle zijn."