Feyenoord groepswinnaar EL na zege op Lazio Roma

Feyenoord heeft in de Europa League zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde dankzij een overwinning op Lazio Roma. In de Kuip wonnen de Rotterdammers met 1-0.

Feyenoord kreeg al na een minuut de eerste kans, Danilo schoot toen naast. Vlak daarna was er de eerste mogelijkheid voor Lazio, Hancko ging in de fout waarna Anderson via Bijlow de bovenkant van de de lat raakte. Na de openingsfase had Feyenoord moeite om tot kansen te komen. De enige serieuze mogelijkheid was voor Paixão, zijn uithaal werd gekeerd door keeper Provedel.

Lazio kreeg de grotere kansen in de eerste helft. Zo schoot Cancellieri een metertje naast en na een snelle uitval stuitte Lazzari op Bijlow. In de tweede helft was het beeld aanvankelijk hetzelfde. De grootste kansen waren opnieuw voor de bezoekers. Nadat Anderson Trauner aftroefde greep Bijlow wederom goed in.

Tien minuten later was het de net ingevallen Gimenez die zich door de Lazio defensie heen slalomde en scoorde. Lazio ging hierna op jacht naar de gelijkmaker maar echt grote kansen bleven uit. De beste mogelijkheid was nog voor Feyenoord,  Kökçü raakte met een afstandsschot de buitenkant van de paal.

Door de zege van Feyenoord en het feit dat FC Midtjylland met 2-0 won van Sturm Graz ontstond de unieke situatie dat alle vier de ploegen op evenveel punten eindigden. Doordat Feyenoord het beste doelsaldo had is het groepswinnaar en door naar de volgende ronde.