Uitslag Fortuna Sittard - Cambuur Leeuwarden

Cambuur Leeuwarden heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. Tegen Fortuna Sittard kwamen de Friezen nog wel achter, maar in de tweede helft draaide de ploeg van Henk de Jong de wedstrijd dankzij vier rake afstandschoten.

Burak Yilmaz opende na tien minuten de score voor Fortuna Sittard. De Turkse spits volleerde de bal in de korte hoek, waarbij de doelman van Cambuur Leeuwarden er niet goed uit zag. Ondanks de fout bij het doelpunt herstelde João Virgínia zich goed en hield zijn ploeg in de wedstrijd met goede reddingen op inzetten van Iñigo Córdoba en Yilmaz.

Nog voor rust greep trainer Henk de Jong in bij Cambuur. Voor rust leverde dat nog niet het gewenste resultaat, maar vroeg in de tweede helft zorgde invaller Michael Breij voor de gelijkmaker. Daarna bleef het lang 1-1, maar met nog iets meer dan tien minuten te spelen pakte Cambuur de leiding na een raak afstandsschot van Mees Hoedemakers. Acht minuten later schoot Hoedemakers opnieuw raak en in de blessuretijd zorgde Jasper ter Heide voor de eindstand door opnieuw van afstand raak te schieten.

Fortuna Sittard

1 - 4

sc Cambuur Leeuwarden

10' Yilmaz    47' Breij