Roosendaal vraagt QR-code of testbewijs om aankomst Sinterklaas bij te wonen

De gemeente Roosendaal had in eerste instantie laten weten dat vanwege de huidige coronamaatregelen de Sinterklaasintocht niet zou kunnen plaatsvinden. Na verder overleg is men toch tot een oplossing gekomen.

Men gaat op de aankomstplek van Sinterklaas met een polsbandjessysteem werken, zoals deze ook op sommige plaatsen worden gebruikt in het uitgaansleven. Tegen vertoning van de QR-code of een negatief C19-testbewijs kan men zo'n polsbandje verkrijgen waarmee men toegang krijgt tot de Zwaaikom en de Markt waar Sinterklaas arriveert in Roosendaal. Bij de verdere intocht van Sinterklaas is dit polsbandje niet meer nodig.

De intocht door de gemeente wordt georganiseerd als 'doorstroomevenement', Sinterklaas en zijn roetveegpieten begeven zich tussen het publiek waarbij ze niet gevolgd mogen worden. Zwaaien naar Sinterklaas en zijn pieten mag, maar meelopen niet. 

De vergunningen voor de Sinterklaasintocht met polsbandjes worden aangevraagd, dit moet binnen de landelijke coronamaatregelen van dat moment passen.

Burgemeester Han van Midden: “De Sinterklaasintocht in Roosendaal is van grote feestelijke waarde voor ouders en hun kinderen. Daarom vonden wij ook dat iedereen dat verdient dit jaar, ook omdat het vorig jaar bijna volledig in het water viel. Vanuit de gemeente willen wij alle ruimte en ondersteuning geven om de intocht zoveel mogelijk als vanouds te laten zijn.”

Arjan den Ouden, voorzitter Sinterklaascomité: “Dit jaar willen we een extra mooi feest geven, het moet top zijn. De burgemeester denkt enthousiast en constructief mee over hoe wij een mooie Sinterklaasintocht mogelijk kunnen maken. Medewerkers binnen de stichting zullen hier zeker blij mee zijn.”

Op een later moment volgt er vanuit het Sinterklaascomité meer informatie over de invulling van de feestelijkheden.

Naar verwachting zullen meerdere gemeenten op deze wijze de Sinterklaasintocht gaan organiseren.