PSV loopt Champions League mis door gelijkspel tegen tiental Benfica

Het is PSV niet gelukt om zich voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovense ploeg kwam dinsdagavond in eigen huis tegen Benfica niet verder dan 0-0, wat na de 2-1 uitnederlaag niet voldoende is om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Na een half uur spelen moest Benfica met tien verder na een twee keer geel voor Lucas Verissimo. Daarna voerde PSV de druk op en kreeg voor de rust al enkele kansjes op de openingstreffer, maar bij de rust ging beiden ploegen rusten met 0-0.

Na rust kreeg op het uur met Eran Zahavi de beste kans, maar de spits schoot voor open doel op de lat. Ook de beste kans van Zahavi. Na de gemiste open kans van Zahavi werden de nodige wissels doorgevoerd, maar tot veel kansen leidde dat niet voor de Eindhovenaren. Toch kreeg PSV met de ingevallen Yorbe Vertessen nog de kans op de 1-0 om verlengingen eruit te slepen, maar tot tweemaal toe wist de Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos te redden.

In de blessuretijd kreeg PSV nog een vrije trap op een mooie plaats, maar de ongelukkige Zahavi wist ook dit kansje niet te benutten, waardoor PSV nu is veroordeeld tot de Europa League.