F1: Uitslag Grand Prix van Stiermarken

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam geschreven. De Nederlander won met de Red Bull in Oostenrijk eenvoudig voor de Mercedesen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Met de zege liep Verstappen zes punten op Hamilton uit in het wereldkampioenschap en heeft nu achttien punten voorsprong op zijn rivaal.

Verstappen begon in Spielberg vanaf poleposition en was meteen goed weg, voor Hamilton en Norris die dankzij Hamilton Sergio Perez van zich af wist te houden. Verder naar achteren kwam Pierre Gasly in het gedrang terecht en hij moest met een afgebroken wielophanging linksachter opgeven. Charles Leclerc en Nicholas Latifi verloren veel tijd doordat zij schade aan hun bolides hadden en achteraan moesten aansluiten. Ook Antonio Giovinazzi spinde na een aanraking met Gasly, waarbij ook Latifi geraakt werd.

Verstappen en Hamilton liepen snel weg bij Norris die Perez in zijn spiegels wist. De Brit hield het tien ronden vol, tot hij in de McLaren tempo verloor en plots zowel Perez als Valtteri Bottas aan zich voorbij zag trekken. Verder naar achteren had Lance Stroll een kleine voorsprong op Fernando Alonso en George Russell die met de Williams in de punten rondreed. De Brit was na 25 ronden de eerste van de top tien die banden wisselde. Hij verloor veel tijd omdat er lucht bijgevoegd moest worden en moest uiteindelijk zelfs opgeven.

In 26 ronden volgde Perez de pits in, waarbij de Mexicaan terugviel tot plek vijf. De stop viel tegen omdat de band linksachter niet snel genoeg vast zat. Het kostte hem ten opzichte van Bottas een positie. Het was ook het sein voor Hamilton en Verstappen om te stoppen. Hierdoor was de stand na 33 ronden: Verstappen, Hamilton, Bottas, Perez, de nog niet gestopte Carlos Sainz en Norris.

In het middenveld waren er flinke gevechten waarbij Sainz op zijn nieuwe banden plek zes pakte en iets verder naar achteren Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc langzaam maar zeker de top tien in ging. Vooraan maakte Perez met nog zestien ronden te gaan een tweede stop om zo te proberen plek drie van Bottas af te pakken. Dit slaagde uiteindelijk net niet.

Na 71 ronden werd Verstappen afgevlagd als winnaar en hij verstevigde hiermee de leidende positie in het wereldkampioenschap. Hamilton pakte met de snelste ronde plek twee, voor Bottas. Perez eindigde als vierde, voor Norris, Sainz, Leclerc, Lance Stroll, Fernando Alonso en Yuki Tsunoda.