Extreemlinkse groepering in Frankrijk opgepakt na dreiging aanslagen

De Franse politie heeft een groep linkse radicalen opgepakt die bezig waren met het plannen van een aantal aanslagen. Zeven verdachten zijn aangehouden op verdenking van het beramen van terroristische aanslagen met onder andere bommen en vuurwapens.

De leider van de groep zou connecties hebben en maandenlang gevochten hebben voor de Koerden in de oorlog in Syrië. Hij wordt omschreven als een 'anarchist' met een voorliefde voor revolutie en 'guerilla-activiteiten'.

Gerald Darmanin, minister van Binnenlandse Zaken, bedankte de politie voor hun attente optreden. De arrestaties vonden plaats in een buitenwijk van Parijs en de stad Nantes en de verdachten zijn allemaal rond de dertig jaar oud.

De politie heeft een vrachtwagen weten te onderscheppen waarin zij grondstoffen voor explosieven, chemicaliën en stallen balletjes vonden. Ook werden vuurwapens, messen en ammunitie in beslag genomen. De politie wist ook nog beschermende kleding, zoals helmen en schilden, veilig te stellen.

Franse conservatieve politici zeiden dat het nieuws een hernieuwde waarschuwing was van de dreiging die uitgaat van radicaal links, en dat de 'milde' houding van de regering linkse extremisten heeft laten opbloeien.