Voormalig FvD'ers Nanninga en Eerdmans gaan samen verder

De twee oud-Forumleden voor Democratie-leden (FvD) Annabel Nanninga en Joost Eerdmans gaan samenwerken. De twee hebben gisteren een afbeelding op Twitter geplaatst die hint op een politiek verbond.

Op de afbeelding op Twitter zijn Nanninga en Eerdmans samen te zien. Tussen hen in staat de hashtag 2021, waarmee mogelijk verwezen wordt naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart komend jaar. Het is onduidelijk wat de samenwerking betekent voor de voormalige FvD-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad. Nanninga wilde vanochtend niets kwijt over de tweet, behalve 'stay tuned'.

Nanninga is gemeenteraadslid en senator en besloot net als een aantal andere partijprominenten haar lidmaatschap van FvD op te zeggen. Dat deden ook raadslid Kevin Kreuger en duo-raadslid Adrien de Boer, waarmee de gehele Amsterdamse fractie uit FvD stapte.

De ophef rond FvD ontstond naar aanleiding van racistische en antisemitische gedachten die enkele leden van de jongerenafdeling van de partij met elkaar deelden in WhatsApp-groepen. Partijprominenten waaronder Nanninga eisten het vertrek van partijleider Thierry Baudet. Hij besloot in eerste instantie op te stappen. Maar bedacht zich later en werd in een bindend referendum door 76 procent van de partijleden opnieuw als partijleider gekozen. Drie Europarlementariërs van de partij besloten daarop ook hun lidmaatschap te beëindigen.