Verstappen: "We staan weer op het podium, dus dat is prima"

Max Verstappen werd vandaag derde bij de Grand Prix van Portugal, een verdiende plek zo noemt hij het zelf. Na een hectische openingsfase pakte Verstappen de derde plek en hij stond die de rest van de race niet meer af.

"De start was wel redelijk oké. Het regende een beetje, dus er was erg weinig grip en het was lastig om de auto op de baan te houden. Het was moeilijk om temperatuur in mijn banden te krijgen en ik wilde ook niet teveel risicio nemen, want ik wist wel dat wij sneller waren dan Charles Leclerc bijvoorbeeld. Ik probeerde uit de problemen te blijven, maar ik had een klein contact met Sergio Perez. Hij gaf mij te weinig ruimte dus hij schakelde zichzelf uit. Gelukkig had ik geen schade", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Toen alles weer gesetteld was en we temperatuur in de banden hadden, haalde ik de McLaren’s in, die erg veel grip hadden in de eerste ronde. Daarna reed ik mijn eigen race. Op een gegeven moment gingen de zachte banden eraan. De linkervoorband was op en daarmee verlies je rondetijd. Toen ik uiteindelijk op de medium compound banden reed, hadden we een goede snelheid, maar het gat was al zo groot dat ik niet veel meer kon doen", zo vult Verstappen aan.

Mercedes had een andere bandenstrategie dan Red Bull maar volgens Verstappen maakte dat uiteindelijk weinig uit. "De Mercedessen reden op de harde band, maar die band was niet geweldig. De medium band was de beste band, dus het had niet veel verschil gemaakt als ik op de medium compound banden was gestart, want dan had ik tijd verloren op de harde banden. Over het algemeen zijn we dus gefinisht waar we verdienden te finishen. We staan weer op het podium, dus dat is prima."