Uber Eats wordt racistisch

 Uber Eats komt met een revolutionaire oplossing voor het probleem 'racisme'.

In een tijd waarin het weer hip is om steun te geven aan de activistische beweging Black Lives Matter, gaat Uber Eats volledig de discriminatierichting op.

Elk restaurant dat beheerd wordt door negers hoeft namelijk geen bezorgkosten meer te rekenen. Ook krijgen zij een betere zichtbaarheid in de app. Bestuursvoorzitter Dara Khosrowshahi meldde dat deze discriminatie tot het eind van 2020 geldt. Uber, de taxi-dienst, zal ook betere financiële voorwaarden hanteren voor zwarte zzp'ers die zwaar door de COVID-19 pandemie zijn getroffen.

In een heerlijk tegenstrijdige verklaring beloofde Khosrowshahi ook dat Uber op haar platform discriminatie, intimidatie en racisme zal blijven aanpakken en haar gebruikers verantwoordelijk zal blijven houden 'volgens de normen van fundamenteel respect en menselijk fatsoen'. Andere etniciteiten zullen deze voordeeltjes overigens niet kunnen gebruiken.

Khosrowshahi, voormalig baas bij technologiebedrijf Expedia, sloot zijn verklaring af door te zeggen dat 'iedereen die het hier niet mee eens is, de app mag verwijderen.' Voorlopig gelden deze nieuwe voorwaarden alleen voor restaurants in de Verenigde Staten.