Rode Kruis: grootste humanitaire crisis sinds Tweede Wereldoorlog dreigt
‘De coronacrisis groeit snel uit tot de grootste wereldwijde ramp sinds de Tweede Wereldoorlog’, zegt Robert Mardini, hoofd van het internationale Rode Kruis. ‘De COVID-19 pandemie is een crisis van een schaal die we nog niet kennen. Iedereen overal ter wereld wordt op de een of andere manier geraakt door de crisis, persoonlijk en professioneel’. Het Rode Kruis roept daarom staten en humanitaire organisaties op om alles op alles zetten om te voorkomen dat het nieuwe coronavirus zich verspreidt in conflictgebieden, sloppenwijken en andere plekken waar het moeilijk is om verspreiding van het virus tegen te gaan. De hulporganisatie vreest anders voor het lot van de meest kwetsbaren ter wereld.
“Deze ramp is anders. Een ‘normale’ ramp is afgebakend, denk aan een aardbeving in een specifiek gebied, zegt Nederlander Frido Herinckx, die voor het Internationale Rode Kruis de wereldwijde hulpverlening coördineert. Dan sturen wij vanuit humanitaire organisaties bijvoorbeeld mobiele ziekenhuizen en hulp naar één plek. Maar op dit moment staat de hele wereld voor dezelfde crisis en is het maar de vraag of anderen hulp kunnen sturen. We zien in Nederland en andere Europese landen wat het coronavirus aanricht bij een kwalitatief goede gezondheidszorg,”, aldus Herinckx. “Het is niet voor te stellen wat er gebeurt als het virus ook voet aan de grond krijgt in gebieden waar de ziekenhuizen verwoest zijn en waar zelfs de basale dingen zoals schoon water en zeep niet voorhanden zijn. Laat staan intensive care-bedden en beademingsapparatuur.”
Landen waar de gezondheidszorg is uitgeput door jaren van conflict zijn onder meer Syrië, Jemen, Afghanistan en Zuid-Soedan. Nog een voorbeeld is het noorden van Mali, waar 93% van de medische voorzieningen is verwoest. De paar klinieken die nog overeind staan, worstelen al om ziektes als malaria en mazelen te behandelen. “Hoe kunnen we van hen verwachten mensen met het coronavirus te testen en te behandelen? De gezondheidszorg die nog over is, zal instorten als COVID-19 bovenop de bestaande problemen komt.” Het Rode Kruis heeft in sommige conflictgebieden als enige hulporganisatie toegang om hulp te bieden.
Hulp in kwetsbaar gebied
Ook de situatie in vluchtelingenkampen, sloppenwijken en detentiecentra baart het Rode Kruis zorgen. Fysiek afstand nemen is vaak onmogelijk, hygiënevoorzieningen zijn vaak niet op peil. Het Rode Kruis zet in conflictgebieden, vluchtelingenkampen en detentiecentra alles op alles om verspreiding van het virus tegen te gaan en de gezondheidszorg te ondersteunen. Zo zijn in Gaza matrassen en dekens uitgedeeld aan mensen in quarantaine. In Soedan worden handpompen gerepareerd en wordt zeep verstrekt aan vluchtelingen. Ook in Somalië zijn 120.000 huishoudens voorzien van zeep, chloortabletten en voorlichting over het virus. In Irak worden zeep en beschermingsmiddelen verstrekt aan gevangenissen waar meer dan 40.000 gevangenen verblijven.
Ook buiten conflictgebieden is het Rode Kruis actief. In bijna 150 landen is de hulporganisatie bezig met de bestrijding van het coronavirus. Zo zijn er in Iran al miljoenen mensen gescreend bij de ingangen van steden, en zijn er meer dan 6.000 mensen doorverwezen naar klinieken voor onderzoek. Op de Filipijnen rijden pick-uptrucks rond met water zodat mensen hun handen kunnen wassen. En in landen als Italië en Spanje brengen Rode Kruis-ambulances (mogelijke) coronapatiënten naar het ziekenhuis.
758 miljoen euro nodig
Wereldwijd heeft het Rode Kruis 758 miljoen euro nodig om de meest kwetsbaren te helpen en de verspreiding van het virus te voorkomen. Herinckx: “Omdat het zo onvoorspelbaar is waar het virus het eerst de kop opsteekt, is het belangrijk dat we zo snel mogelijk kunnen handelen. Want is er over twee maanden een uitbraak in Syrië, Zuid-Soedan of Jemen? Of overal tegelijk? We weten het niet, maar wat we wel weten: áls het gebeurt, moeten we zo snel mogelijk in actie komen om het virus in toom te houden en een catastrofe onder de meest kwetsbaren te voorkomen.”
Het Rode Kruis opende vorige maand giro 7244 om de hulp zowel in Nederland als in de rest van de wereld op te kunnen schalen en haalde tot nu toe 694.000 euro op.
Ze moeten echt hun muil houden.
Wat ze werkelijk zeggen is betaal nog meer, zodat wij enerzijds die miljarden kunnen aanhouden om onszelf te blijven verrijken (de top uiteraard, niet die arts in de sloppenwijk) terwijl wij die zooi nog eens bekostigen.
dat bedrag is berekend om de top aan het 'werk' te houden inclusief bonussen en vakantie geld.
RK heeft genoeg op de rekening. Maak dat eerst maar eens op
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
https://www.deondernemer.(...)ede-doelen-1~1104826
Er zitten daar ook een hele hoop financieel managers e.d. die 5k bruto in de maand krijgen:
https://www.indeed.nl/cmp/Rode-Kruis/salaries
Dit geld is dus voornamelijk weer om een hoop management personeel te spekken.
Laat die lui het lekker zelf uitzoeken, de tijd van pappen en nathouden is ook voorbij. We hebben wel wat anders aan het hoofd.
Of lul je weer eens uit je onderbuik?
Uit onderbuiken komt alleen maar stinkend gas en gore drab !
[ Bericht gewijzigd door Interpretatie op woensdag 8 april 2020 @ 10:14 ]
Nederland(se rode kruis) alleen al heeft ~80 miljoen op de rekening staan waar ze oh zo over klaagde want met negatieve rente moeten ze gaan betalen om het te stallen.
Mooi voorbeeld is Haïti, 500 miljoen dollar opgehaald met allerlei acties om huizen te kunnen bouwen na die aardbeving etc. wellicht herinner je je dat nog.
Weet je hoeveel huizen er zijn gebouwd? 6 .. ja 6.
En waar is dat half miljard gebleven? Staat er nog doodleuk.
Zo hebben ze dus miljarden wereldwijd op rekeningen staan.
Laat ze hun 'reserves' maar aanspreken voordat ze om meer geld gaan lopen bedelen.
Het Amerikaanse Rode Kruis 'verdient' op jaarbasis meer dan 3 miljard, hoeveel die op een bankrekening hebben staan is niet bekend.
Hou op met bedelen, het Rode Kruis is 1 van de rijkste hulporganisaties ter wereld
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Er zijn geen simpele oplossingen voor een complex, globaal probleem.
Je kan niet voor altijd in een verwoestijnend gebied blijven wonen, en de zeldzame plekken waar nog landbouwgrond is kunnen zo veel mensen nooit aan, hier moet je gewoon de natuur zijn gang laten gaan om te voorkomen dat ook die zeldzame gebieden ten onder gaan.
Fuck the EBU!
https://www.thelocal.dk/2(...)ency-coronavirus-law
Als je het niet gelooft, zoek maar eens op ID2020. Welkom bij de NWO.
https://ejbron.wordpress.(...)dollar-aan-donaties/
https://slate.com/busines(...)-need-a-new-way.html
Enne... Voor minder dan ¤135.000 komt zij haar ziekenbed niet uit ! Marieke van Schaik - Directeur Rode Kruis.
foto
Bron: Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) of de website van de betreffende doelen zelf:
Goede Doel - Jaarinkomen directeur
KWF Kankerbestrijding (2016) ¤ 158.721
Hartstichting (2016) ¤ 144.445
Oranjefonds (2016) ¤ 190.503
Rode kruis (2017) ¤ 135.000
Unicef (2016) ¤ 117.500
Artsen Zonder Grenzen (2016) ¤ 111.637
Oxfam Novib (2017) ¤ 126.737
Natuurmonumenten (2016) ¤ 142.000
Leger Des Heils (2016) ¤ 110.422
Wereld Natuur Fonds (2017) ¤ 108.255
The person most likely stopping you, is you.
[A] Because Ken came in a different box.
En eigenlijk veranderd daar niets na al die bakken ontwikkelingshulp komen ze geen steek verder, het probleem wordt alsmaar groter, zolang de regering corrupt blijft veranderd er weinig.
Het zit in hun cultuur om 9 tot 12 kinderen te krijgen bijvoorbeeld, dat is ook het hele probleem, pak het bij de kern aan.
Geen rooie cent krijgen de bedelaars aan de deur en de ergste zijn de ouders die hun kind met de bus laten aanbellen en dan zelf erachter gaan staan zo van nu geef je zeker wel iets.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken