Nanninga snapt niets van kritiek op speech Baudet

De Amsterdamse fractievoorzitter van Forum voor Democratie Annabel Nanninga snapt niets van de kritiek die is ontstaan na de speech van haar partijleider Thierry Baudet op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen. 'Dat er een soort stalinistische zuivering moet plaatsvinden, dat is onzin', vertelde Nanninga gisterenavond in AT5's Park Politiek.

Nanninga wordt door de winst die Forum voor Democratie heeft geboekt naast raadslid in Amsterdam nu ook lid van de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

Kritiek
Nanninga begrijpt weinig van de commotie die ontstond na de winst van de partij. Zo hebben 200 Nederlandse academici, waaronder 28 Amsterdamse, een open brief ondertekend waarin ze hun sterke wantrouwen uiten tegenover Forum voor Democratie en het plan om een 'meldpunt voor indoctrinatie' op te richten.

'Groepsdenkend linksig blok'
Nanninga: 'Dat er een soort stalinistische zuivering moet plaatsvinden, dat is onzin. Wij zeggen altijd heel duidelijk: het is heel eenzijdig. Wetenschap, media, het onderwijs, dat moet veranderen, maar niet door daar mensen weg te sturen, maar door daar zelf onze eigen mensen neer te zetten, door daar assertief in te zijn, die instituties zijn niet van een soort groepsdenkend linksig blok.'

'Neutraal'
Leraren mogen volgens haar best links zijn, als ze dat maar niet uitdragen in de klas: 'Het moet gewoon neutraal zijn, het hoeft niet per se onze mening te zijn, het wordt omgedraaid tot iets totalitairs, maar de balans is nu gewoon helemaal zoek.'

Het hele interview kun je op de website van AT5 terugkijken.