Zeldzaam tropisch in Maastricht
Om 14:10 uur werd het in Maastricht 30,0 graden. Daarmee hebben we een zeer late regionale tropische dag. Sinds het begin van de metingen kwam het in slechts zes jaren zo laat in het najaar nog tot een tropische dag op een KNMI-weerstation.
Sinds 1926 was het niet meer zo warm op 18 september. Toen liep de temperatuur in Maastricht zelfs op naar 30,3 graden. Er is een kleine kans dat we dit dagrecord verbreken. In 1926 hield de hitte nog dagen aan. Zo werd het op 19 september in Maastricht 31,0 graden en op 20 september 30,7 graden. In Sittard werd het die dag zelfs 33,0 graden! Tot een extreem late hittegolf kwam het in 1926 nét niet, omdat de temperatuur vanaf 21 september flink naar beneden ging.
Ook in 1947, 1961 en in 2003 werd het nog zo laat in september tropisch. In 2003 werd het op 20 september nog 31,2 graden in Maastricht.
In 1967 werd zelfs op 26 september nog een tropische temperatuur gemeten. Op het inmiddels opgeheven KNMI-weerstation Buchten (nabij Sittard) werd het 30,4 graden! In Sittard viel in 1921 de laatste tropische dag pas op 10 oktober met 30,1 graden. Dit was recordlaat.
Ex-orkaan Helene zorgt voor het nazomerweer
Afgelopen nacht trok ex-orkaan Helene over Ierland en Schotland. In grote delen van westelijk Groot-Brittannië was het flink onstuimig met zware windstoten en flink wat regen. Boven het Europese vasteland lag vandaag juist een hogedrukgebied. Tussen beide drukgebieden in wordt met een zuidelijke wind warme lucht aangevoerd.
Komende dagen blijft het nazomer met een mix van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. De temperaturen liggen dan tussen 21 graden aan zee, 24 in de Randstad en lokaal 28 graden in Limburg. In de kustgebieden waait een stevige zuidwestenwind.
Een koufront trekt in de nacht naar vrijdag ons land binnen. Dit gaat gepaard met regen en een stevige wind. Terwijl de temperatuur ’s nachts tussen 17 en 20 graden ligt, wordt het ’s middags slechts 16 graden.
Scheelt je een hoop geld
Lekker belastingvrij op LPG rondrijden en geen afschrijving.
En dan is dat gezeik over 'patat' ook eindelijk afgelopen.
foto
Zodra het grondwater stijgt dan helpt geeneen dijk.
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
Maar goed als je warmte gewend bent is het een ander verhaal natuurlijk.
Je weet 't niet je weet 't niet.
De "groene" electriciteitcentrales in Europa worden gestookt op ontbossende houtsnippers wat ook nog eens vervuilender schijnt te zijn dan kolen (bron: Zondag met Lubach).
We worden gigantisch in de maling genomen.
Stijgend grondwater hoeft men zich daar geen zorgen over te maken.
Het hoeft voor mij echt niet meer langer dit weer though.
Noord-Beveland vandaag ;
foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken