Directeur mag ex-vrouw niet ontslaan

De rechtbank in Alkmaar heeft bepaald dat een directeur, die al tijden in vechtscheiding ligt met zijn ex-vrouw, haar niet mag ontslaan. Dat had hij graag anders gezien, want volgens de man zijn op de werkvloer van het slechts vijftien werknemers tellende bedrijf flinke spanningen ontstaan.

Het ex-echtpaar heeft een dochter en heeft na de scheiding geprobeerd om samen te blijven werken. Na bijna een jaar bleek dat geen succes te gaan worden en er loopt ook al lange tijd een rechtszaak over de omgangsregeling met de dochter.

De man heeft zijn ex-vrouw wegens de spanningen inmiddels twee keer op non-actief gesteld, maar hij moet haar nu toch aan het werk laten, op straffe van vierhonderd euro per dag. De rechter weigerde om de arbeidsrelatie verstoord te noemen. 

De twee blijken 'gewoon' nog samen bij haar ouders op bezoek te gaan. Ook was de argumentatie van de man niet echt helder: hij vertelde de rechter dat hij en zijn ex niet meer samen kunnen werken, maar tegen haar zei hij dat er geen werk meer voor haar was.