Vrouw brengt onterecht vrijgelaten man terug naar gevangenis

Ene James Rynerson dacht het onlangs even goed voor elkaar te hebben: de 38-jarige man werd vrijgelaten uit een gevangenis in de Amerikaanse staat Colorado, terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat de drie jaar jongere Marvin March naar huis ging.

In de gevangenis werd verbouwd en dus werd March tijdelijk bij Rynerson in de cel gezet. De straf van March zat erop en de bewakers kwamen hem ophalen, maar hij was ondertussen al weer terugverhuisd naar zijn eigen cel. Dat viel echter niemand op, en de bewakers dachten dat Rynerson March was.

Rynerson hield zich natuurlijk van de domme en werd dus naar buiten begeleid. Pas toen March eens kwam vragen wanneer hij naar huis mocht begon het kwartje te vallen. Geen nood, want ondertussen bood Rynerson's vrouw uitkomst: manlief stond plots voor de deur en legde het verhaal uit, maar zijn vrouw had er weinig zin in en bracht hem direct terug naar het gevang.

Rynerson zat vast wegens wanordelijk gedrag en het verstoren van de openbare orde, maar nu wordt de slimmerd mogelijk ook vervolgd voor identiteitsfraude, diefstal én een poging tot ontsnappen.