Henk Westbroek 'voor het geld' in tv-show

Dinsdagavond is de eerste aflevering van De slechtste chauffeur van Nederland VIPS', waarin Henk Westbroek zijn debuut maakt. Reden voor zijn deelname? "Dat is voor het geld natuurlijk. Ik heb er tienduizend euro voor gehad". Dit zei de zanger in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

De 66-jarige Westbroek vervolgt met het feit dat zijn dochter hem heeft overgehaald "ik heb het geld zelf niet nodig maar mijn dochter heeft net een huisje gekocht en dat moet nog ingericht worden. Ze heeft er een mooi bankstel voor gekocht." Hoewel Westbroek er aanvankelijk geen zin in had, vond hij het uiteindelijk "wel echt lollig".

Presentator van het RTL-programma, John Williams, lichtte in het AD alvast een tipje van de sluier op. In de eerste aflevering blijkt dat Henk Westbroek écht niet achteruit kan rijden: "binnen een kwartier ramt hij een hek van een grachtenpand". Westbroek is niet de enige die in het programma flink wat schade aanricht. Er gingen onder meer koppelingen kapot en motoren werden opgeblazen. Door alle brokkenpiloten is het budget van het programma volgens de presentator binnen twee weken al flink uit de klauwen gelopen.

Henk Westbroek 'voor het geld' in tv-show
Henk Westbroek 'voor het geld' in tv-show (Foto: BuzzE)