Zweden en Spanje naar finale EK handbal

Vrijdag heeft Zweden ten koste van Denemarken de finale van het EK handbal bereikt. De Zweedse mannen wonnen na de verlenging met 35-34. Eerder op de avond versloeg Spanje buurland Frankrijk met 27-23.

EK handbal 2018 - hoogtepunten halve finale Denemarken - Zweden (Bron: Youtube)

In de Kroatische hoofdstad Zagreb waren Zweden en Denemarken aan elkaar gewaagd. In de eerste helft namen de Zweden een voorsprong van vijf punten maar in de slotfase kwam Denemarken terug. De ruststand was 16-14 in het voordeel van Zweden.

Na de rust opnieuw hetzelfde wedstrijdverloop. Met nog minder dan een halve minuut te gaan stond het Zweedse team met een punt voor. Door slordig uitspelen kwam Denemarken in balbezit en wist de gelijkmaker te scoren. In de verlenging trok Zweden vervolgens toch nog aan het langste eind.

EK handbal 2018 - hoogtepunten halve finale Frankrijk - Spanje (Bron: Youtube)

Spanje en Frankrijk speelden de eerste halve finale. Dankzij een sterke verdediging wisten de Spanjaarden een voorsprong uit te bouwen. De ploegen gingen met 15-9 de rust in. In de slotfase van de tweede helft kwamen de Fransen met 23-20 nog dichtbij maar het Spaanse team gaf de winst niet meer uit handen.

De Zweden zijn viervoudig Europees kampioen uit evenzovele finales. Voor Spanje is dit ook de vierde finale maar in tegenstelling tot Zweden wisten de Zuid-Europeanen nog nooit het toernooi te winnen.

De finale wordt zondag om 20.30u gespeeld en is live te zien via Ziggo Sport en live stream op EHF TV.