159 uur overwerken wordt Japanse fataal
Een 31-jarige Japanse vrouw overleed in juli 2013 aan een hartaanval. Miwa Sado werkte in Tokio voor de publieke omroep NHK. Haar dood wordt door de arbeidsinspectie officieel geweten aan te hard werken. De vrouw noteerde in één maand liefst 159 uur overwerk. Ze had in die vier weken slechts twee dagen vrij.
Er zijn vaak en veel klachten over de extreme druk waaronder werknemers in Japan moeten werken. Het rapport van de inspectie schuift de schuld volledig op 'karoshi', het Japanse woord voor dood door overwerk. Haar werkgever heeft volgens de The Guardian de zaak pas nu openbaar gemaakt.
Het overlijden van een jonge werknemer door te hard werken, was al eerder aanleiding voor een nationaal debat. Anderhalf jaar geleden pleegde een 24-jarige vrouw zelfmoord omdat ze de stress van de lange werkuren niet meer aankon. De overheid wil overwerk binden aan een limiet van 100 uur per maand en bedrijven straffen die hun werknemers tot meer aansporen.
Overwerk wordt Japanse fataal (Foto: ANP)
Toen de eerste terug kwam heb ik bijna meteen, eerst even kijken of zij het weer aankon, een vakantie van een paar maanden genomen.
Vaak hebben bedrijven hun mond vol over gezond leven in het mom van 'healthy mind healthy body' terwijl ze een beleid handhaven dat mensen tot het bot laat gaan, waarbij er geen tijd meer is voor een prive leven en/of gezinsleven.
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
Serieus mijn vriendin kan niet eens 5 dagen achter elkaar vrij krijgen anders gaat iedereen daar zeuren. Het is werkelijk belachelijk bij Japanse bedrijven.
Daarnaast moet je ook vaak verplicht mee uit drinken met de baas, is eerder dan de baas naar huis geen optie, en wordt er verwacht dat je alcohol drinkt.
Blij dat ik binnenkort mijn eigen bedrijf heb
Het word een probleem als je altijd ja en amen knikt en dan ineens een keer nee zegt.
Bij mijn sollicitaties gaf ik altijd meteen aan niet bereid te zijn structureel over te werken (ook niet betaald). Incidenteel EN betaald en ruim van te voren aangeven zodat ik mijn privéplanning erop kan afstemmen is prima maar anders niet.
Als je de scheiding werk/vrije tijd vanaf het begin strak houd dan komt het meestal wel goed. En bedrijven die je zouden afwijzen omdat je niet van plan bent om regelmatig over te werken wil je toch niet voor werken.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
159 uur overwerken.... mijn god...
Nog steeds werkeloos ?
159 uren overwerk in 1 maand tijd (met maar slechts 2 vrije dagen), dat is (in het geval van 31 dagen in een maand - 2 vrije dagen = 29 dagen) 5.48 uren overwerk per dag.
Dat is boven op de normale werkuren!
Ik veronderstel dat dat normaal 8 uur per dag is, samen met het overwerk kom ik dan op 13.48 uren per gewerkte dag.
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
159x3/13-16/7=3 (Want je hebt ineens 30,5 werkdagen per maand)
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Zoiets gebeurt niet van de ene op de andere dag; als een idioot begint met 5 uur gratis overwerk, dan mag de volgende sollicitant dat als minimum-eis pakken. Als iedereen dat zomaar accepteert, dan bestaat op den duur het gros van de werkzame tijd uit "gratis overwerk". Je kunt ervoor kiezen om "nee" te zeggen (en dan geen werk en dus geen inkomsten te hebben).
..maar serieus; als je bij het eerste uur al niet doorhebt dat je bezeikt wordt van de hoge boom, dan is er niemand die je kan helpen. Niet alleen dat; je maakt het meteen voor anderen moeilijker doordat van hen hetzelfde verwacht wordt.
Geen medelijden mee
God met een kleine 'g'.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Ze zouden het verplicht moeten maken om op middelbare scholen én daarna om arbeidsrecht en CAO-training te geven: wat zijn je plichten en rechten als loonslaaf...ehh werknemer.
Zoveel jongelui die geen idee hebben dat ze beduveld worden en denken dat overwerken "er bij hoort".
Enige tijd geleden een gast aangesproken op zijn opschepperij dat hij altijd 125% gaf op zijn werk en na werktijd ook altijd wel ff een rondje liepen voor een ditje en een datje.
Lekker collegiaal ben je dan, voor hetzelfde geld als je collega's 125% werken en extra dingen doen, dan wordt dat van hen ook verwacht. Zo ontzettend schadelijk.
Net als onbetaalde stages en onbetaald werk na je opleiding om "ervaring op te doen".
Geen flauw idee heeft dat gepeupel van na ~1986 hoe ontzettend schadelijk dit soort gedrag is.
Dit win je nooit op die manier, want je manoeuvreert je continue in een ondergeschikte positie.
End of rant...
Deze mevrouw was plichtmatig aan het werk, ze nam teveel werk dan goed voor haar was en deed zich zelf tekort.
Daar had een taak voor haar werkgever gerust die moet goed voor dergelijke toegewijde werknemers zorgen, ze tijdig door vrij te laten nemen voldoende rust gunnen of ze minder verplichtingen op hun schouders laden.
Sowieso, je hebt veel geld en alles, maar je bent altijd aan het werk, thuis ook nog, je heb weinig vrije tijd, hoewel je in principe wel het geld hebt om die vrije tijd echt te benutten zoals je wilt.
Nee, je moet er het karakter ten eerste voor hebben, teveel mensen doen het maar omdat ze er een opleiding voor hebben gedaan, de druk van naasten, terwijl ze eigenlijk niet het karakter ervoor hebben.
Hoe het dat ook al weer, 'meritocratie' dus. Niks mis mee, maar het moet wel gezonde grenzen hebben, verschilt uiteraard per persoon.
[ Bericht gewijzigd door Hypertext op donderdag 5 oktober 2017 @ 22:23 ]
Jij kiest zelf of jij adem wilt halen
Je kan er gewoon mee stoppen maar dan moet je wel rekening houden met de consequenties
Mijn baas betaald mij voor een aantal uren per dag dus moet ik zorgen dat ik gedurende deze uren productief ben. (begin en eind tijd, en plek waar ik werk kan ik gelukkig vaak flexibel mee omgaan)
Het aantal uren waarvoor ik heb getekend, daarvoor ben ik een verplichting aangegaan, alles daarbuiten dient dus extra betaald te worden en is bovendien op vrijwillige basis, zo vreemd is dat toch niet?
Natuurlijk kan iets wel eens incidenteel een uurtje uitlopen, je gaat immers ook wel eens een uurtje eerder weg om wat voor een reden dan ook, dat is een kwestie van geven en nemen.
Maar dankzij al die carrieretijgers en hielenlikkers is een klimaat onstaan waarbij het blijkbaar normaal gevonden word om regelmatig en vaak zelfs onbetaald over te werken, maar het is alles behalve normaal. Misschien dat het gebruikelijk is bij hoge management functies, maar die worden er ook naar betaald.
Als ik iemand inhuur voor een x aantal uren om mijn tuin te doen, te schilderen of wat dan ook en het werk komt niet af in deze x aantal uren, dan moet ik ook extra betalen en maar afwachten of deze persoon geen andere afspraken heeft. Dus het kan best zijn dat hij/zij later terug moet komen om het af te maken. (tenzij het een vooraf afgesproken bedrag voor de hele klus is maar dan is het zijn/haar eigen verantwoordelijkheid)
jij kiest ervoor geen adem te halen, hou je ff vol, je valt flauw, je hebt zelf geen controle over je lichaam, je lichaam gaat zelf weer adem halen..
adem halen is instinct, geen keuze
JOUW keuze
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken