Janssen is blij met concurrent Van Persie

Robin van Persie zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie van Oranje. Vincent Janssen is blij met zijn concurrent.

Door het selecteren van Van Persie is het voor Janssen nog maar de vraag of hij komende donderdag in de basis staat tegen Frankrijk. De aanvaller van Tottenham Hotspur vindt het niet vervelend dat Van Persie is opgeroepen en is alleen maar blij met zijn komst.

"Robin is echt een heel goede voetballer, dat heeft hij in zijn carrière wel bewezen", vertelt Janssen in gesprek met NOS. De spits ziet het oproepen van Van Persie niet als een motie van wantrouwen. "Zo sta ik er zelf totaal niet in. Integendeel zelfs. Ik ben blij dat hij erbij is. Hij is een fantastische speler."

Voor Janssen staat een goed resultaat tegen Frankrijk en Bulgarije voorop. "Er komen twee onwijs belangrijke wedstrijden aan. Het is belangrijk dat we als Nederland winnen. Hoe we winnen maakt mij niets uit."

Janssen kwam afgelopen seizoen weinig in actie bij Tottenham Hotspur en daar lijkt dit seizoen geen verandering in te komen. "Ik ben er niet blij mee natuurlijk, maar de situatie is nu eenmaal zo. Ik heb een zware voorbereiding gehad en ik voel me fit. Dus ik ben klaar om te spelen."