Golfers Pieters, Garcia, Fowler en Hoffman aan kop in Masters

Na een lastige dag twee op The Masters kent het golftoernooi nu vier leiders. Charley Hoffman, die na dag één alleen de leiding had, moet zijn leidende positie delen. Ook de Belg Thomas Pieters, de Spanjaard Sergio Garcia en de Amerikaan Rickie Fowler staan na de tweede dag op 140 slagen (vier onder par) in Augusta.

Hoffman speelde op de eerste dag met veel harde wind de ronde van zijn leven met een 65 (-7). Vrijdag in de tweede omloop ging het een stuk minder en had 75 slagen nodig en viel daardoor terug naar -4 voor het toernooi. Garcia sloeg direct drie birdies op de eerste drie holes en vijftien holes later had hij nog steeds deze score. 

Pieters kent tot nu toe een droomdebuut op de golfbanen van Augusta. De 25-jarige Belg ging in de eerste ronde al enige tijd aan de leiding. De Antwerpenaar begon de tweede ronde met een bogey noteerde verder maar met drie birdies en een eagle op hole 13. Hij kwam uit op 68 slagen voor de dag en net als Hoffman en Garcia op -4 voor het toernooi. Slechts drie keer wist een rookie de Masters te winnen, de laatste was Fuzzy Zoeler in 1979. Fowler had een ronde van 67 (-5) slagen en was daarmee de beste golfer van de dag. 

Op de vijfde plaats op twee slagen van de leiders staat William McGirt. Verder verdient de 57-jarige veteraan Fred Couples nog een eervolle vermelding. De winnaar van de Masters in 1992, staat met -1 op een keurige zesde plaats. Hij deelt deze plaats met Jon Rahm, Justin Rose en Ryan Moore.

Titelverdediger Danny Willett heeft het weekend niet gehaald. De Engelsman miste op een slag de cut. De cut lag op +6, wat aangaf dat de omstandigheden de eerste twee dagen zwaar waren.  Ook voor voormalige winnaars Bubba Watson en Zach Johnson en regerend Brits Open-kampioen Henrik Stenson viel het doek.