SBS6 'wijst niet met vingertje'
De kracht van SBS6 is dat de zender niet elitair met een opgeheven vingertje wijst en zijn kijkers van bovenaf van alles oplegt. En dat zal ook de reden zijn dat de commerciële zender de komende jaren alleen maar groeit. Dat voorspelt Remco van Leen, directeur content van de SBS-zenders.
De zendergroep presenteerde donderdagavond haar programmering voor 2017 aan trouwe adverteerders. In het statige Koninklijk Theater Carré in Amsterdam noemde Van Leen SBS6, het vlaggenschip van de groep, "een pretentieloze zender". "En daar schamen we ons niet voor. We maken programma's voor de gewone man. We brengen herkenbaarheid. What you see is what you get. De kloof tussen de burger en de politiek wordt steeds groter, juist vanwege dat opgeheven vingertje. Dat zijn mensen zat en wij ook. Wij doen daar niet aan mee."
Naast nieuwe titels als Ninja Warrior NL en De wereld rond met tachtigjarigen werkt de zender voor volgend jaar aan een grote nieuwe dramaserie. "In de lijn van Celblok H en Dokter Tinus moet dat onze derde klapper worden."
Die eerste twee series krijgen in 2017 een nieuw seizoen. Ook brengt SBS6 een nieuw programma met Frank Visser: mr. Frank Visser rijdt visite. Daarnaast keert De Smaakpolitie met Rob Geus terug en maakt Lucille Werner in februari na tien jaar weer De mis verkiezing.
Ook organiseert SBS6 op 27 november weer het Sinterklaasfeest in Slagharen. Mét zwarte hoofdpiet.
SBS6 'wijst niet met vingertje' (Foto: BuzzE)
Kan me niet voorstellen dat zelfs echte tokkies of mensen met een laag IQ zich lekker thuis voelen bij zo'n zender met voornamelijk slechte slappe aftreksels van succesvolle programma's van elders.
Hersenloze programma's en totaal niet leuke presentatoren.
Cilly Dartel
Heerlijk ter verstrooiing en ontspanning. En inderdaad geen opgeheven vingertje of vooringenomen gelul zoals bij DWDD of Pauw of Nieuwsuur. Van mij mag SBS nog lang blijven bestaan.
Gewoon vermaak, zonder te pretenderen hoogstaande tv te zijn
Because my mind is dark and full of terrors
"Hello, IT Department. Have you tried turning it off and on again?"
[ Bericht gewijzigd door Multani op vrijdag 18 november 2016 @ 09:47 ]
SBS wordt vaak weggezet als tokkiezender of als campingzender, maar ze maken ook echt wel best aardige tot hele leuke programma's. Wellicht niet de krakers waar de massa naar kijkt, maar toch best een aardig aanbod. Zo vind ik het programma van Frank Visser een grote verbetering ten opzichte van zijn vorige programma bij de NPO. En ik kan het zeer waarderen dat ik na mijn werk gewoon bij Veronica lekker sitcoms kan kijken, ook al zit er veel herhaling tussen. Even ontspannen en lachen.
Elkaar aanvallen om de TV zender die gekeken wordt doet mij een beetje denken aan op het schoolplein ruzie maken omdat de ander thuis een MegaDrive heeft staan in plaats van een Super Nintendo.
Martijn Krabbé bungelt wat mij betreft ver onder dat niveau. Qua persoonlijkheid, qua presentatiekunsten en qua taalbeheersing. Krabbé krijgt bijna geen zin zijn strot uit zonder wijsdoenerige Engelse woordjes te gebruiken en dat stoort me altijd enorm.
Voor de rest veel Discovery en Nat Geo (m.u.v de realityshows) en BBC (First).
Because my mind is dark and full of terrors
"Hello, IT Department. Have you tried turning it off and on again?"
SBS is troep maar doe niet alsof de andere commercielen in Nederland wel van niveau zijn.
'onze bestuurder komt hier goed mee weg... oops toch niet'....
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Maar inderdaad, dat commentaar is gewoon tenenkrommend... De filmpjes zijn gewoon veel te kort voor die irritante hoeveelheid commentaar, waardoor het een continue aaneenrijging wordt van niet-grappige opmerkingen.
Je maakt programma's voor de onderlaag van de bevolking, de tokkies, de idioten, de hersenlozen.
Tenzij je dat gelijk stelt aan 'de gewone man', dan klopt dat ja.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken