Nederlander eet nog altijd te zout
De hoeveelheid zout die Nederlanders dagelijks binnenkregen, is nog net zo hoog al tien jaar geleden. De inname ligt daarmee nog steeds "ruim boven" de aanbevolen maximale hoeveelheid, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag op basis van onderzoek.
Het instituut meet om de paar jaar bij volwassenen hoeveel zout, jodium en kalium zij dagelijks binnenkrijgen. Volgens de onderzoekers is de jodiuminname tussen 2006 tot 2015 afgenomen, met 37 procent bij mannen en 33 procent bij vrouwen. Toch is het risico op een tekort volgens het RIVM klein. Jodium is onder meer belangrijk voor een goede stofwisseling.
De kaliuminname, belangrijk voor regulering van de bloeddruk en vochtbalans, is ongeveer gelijk gebleven. Het gezondheidsinstituut constateert hier dat er slechts "een klein risico"op een tekort is.
Nederlander eet nog altijd te zout (Foto: ANP)
1 blik Unox soep bevat al meer zout dan je op een dag zou mogen eten.
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
Laatst was ik in een restaurant wezen eten, ik nam een soepje vooraf en door al het zout (bouillonblokje volgens mij) kon je gewoon echt niet meer proeven welke groenten erin zaten. Volgens mij doen ze dat om meer drinken te verkopen, je krijgt er super dorst van. Gatver.
In Duitsland vind je pas een fatsoenlijke portie eten zoals het hoort te zijn.
Supermarkt zout is gezuiverd van alle andere goede mineralen.
Al met al, zowel natrium als kalium zijn beide belangrijke elementen voor je lichaam en een tekort of teveel kan weer een heel scala aan problemen geven zoals je in de artikelen hieronder kan lezen.
Korte uitleg:
http://mens-en-gezondheid(...)rijke-mineralen.html
http://mens-en-gezondheid(...)trium-en-kalium.html
http://mens-en-gezondheid(...)met-ons-lichaam.html
https://www.google.nl
En ik proef in veel producten echt een overvloed aan zout, vaak maakt dat dat het niet te vreten is.... Maar ik snap dat dit voor mensen die wel vaak zout op het eten gooien dit niet merkbaar is.....
foto
http://www.msn.com/nl-nl/(...)n-gedacht/ar-BBtmyZJ
Daarnaast vind ik wel dat er in sommige producten juist veel te weinig zout zit en nergens meer naar smaakt en in andere producten weer veel te veel zodat je na afloop 3 liter water weg moet werken, goed voorbeeld is al genoemd: Unox soepen, dat is net of je een pak zout zit op te eten, zelfde geldt ook voor alle goedkope B merk soepen. Dat neem ik dus ook niet meer.
Maar nog even en dan leven we helemaal in een vetloze, zoutloze steriele omgeving. Laat mensen lekker zelf kiezen.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken