Frans Bauer weigert staatssteun

Frans Bauer moet er niet aan denken om ooit subsidie aan te vragen voor zijn muzikale activiteiten. Hoe slecht zijn zaken ook zouden gaan, staatssteun zou de zanger niet aannemen.

"Daar ben ik te eervol voor. Je gaat muziek maken, wordt ontdekt en dan ontploft de boel óf niet", aldus Frans donderdag in De Telegraaf. "Bij mij draait het al 25 jaar om de muziek, die heeft altijd vooropgestaan en geld heeft mij in dat opzicht nooit beter gemaakt."

Bauer reageert in de krant op de ophef die dinsdag ontstond toen bekend werd dat rockband De Staat de komende vier jaar bijna een miljoen euro subsidie ontvangt. De zanger noemt dat 'de Bananasplit-grap van het jaar'. "Als je breeduit, over alle genres verspreid dus, talent stimuleert: prima. Maar zoveel geld naar één band begrijp ik eerlijk gezegd niet."

De volkszanger snapt wel dat De Staat geld nodig heeft omdat het buitenlandse ambities heeft. "Als je, zoals zij, ook de grens overgaat, dan is dat bedrag misschien nog niets. En als dit over vier jaar een wereldact is, dan is Nederland denk ik het eerste land dat aan zo'n succes bijgedragen heeft."

Frans Bauer weigert staatssteun
Frans Bauer weigert staatssteun (Foto: BuzzE)