IJzersterke race Van der Mark in World Superbike

Motorcoureur Michael van der Mark heeft op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca een geweldige race op het asfalt gelegd. De Nederlandse Hondacoureur vertrok als elfde, maar kwam als vierde over de finish.

Bij de start nam Tom Sykes de leiding, voor Chaz Davies op diens Ducati. Hij ging echter al na vier ronden onderuit in de beruchte Corkscrew, waarna Sykes gezelschap kreeg van Kawasaki-teamgenoot Jonathan Rea. Van der Mark was ondertussen opgeschoven naar de zevende plaats nadat hij Xavi Fores verschalkte. 

Halverwege de race ging Davide Giugliano tegen het asfalt, waardoor Van der Mark een plekje won. Zijn volgende positie pakte hij wél op eigen kracht, want Lorenzo Savadori moest er al snel aan geloven. Dat overkwam twee ronden voor het einde ook Alex Lowes, waardoor de Nederlander al op de vierde plek reed. 

Vooraan vochten Sykes en Rea een stevig robbertje om de zege uit, met Rea voor de zoveelste keer dit seizoen als winnaar. Van der Mark probeerde in de laatste bocht zijn teamgenoot Nicky Hayden nog van het podium in diens thuisrace af te houden, maar dat lukte niet.