Jungels pakt roze, Ciccone wint in Giro

De jonge Giullo Ciccone heeft de tiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. Op Sestola kwam de 21-jarige Italiaan als eerste naar boven. Bob Jungels nam de roze trui in bezit, hij finishte in de groep van favorieten terwijl Gianluca Brambilla veel tijd verloor door zelf te achtervolgen om de roze trui in de ploeg te hebben.

Ciccone ontsnapte in de zogenaamde 'kopgroep van de dag', waar onder andere Stefano Pirazzi en Damiano Cunego in zaten. In de voorlaatste afdaling nam hij afstand van de twee en behield zijn voorsprong op weg naar Sestola om zo in zijn eentje over de streep te komen. 

Achter deze groep was het Movistar-rijder Andrey Amador die aanviel. Hij hoopte, mede met behulp van ploeggenoot Giovanni Visconti, de roze trui binnen te harken maar hield maar 1 seconde over op de favorieten. Voor Steven Kruijswijk was het ook een prima dag, hij blijft vierde in het algemeen klassement door mee te komen met de groep der favorieten.

Voor Tom Dumoulin en Mikel Landa was het een dramatische dag. Dumoulin, die al uit heeft gesproken dat hij opgeven overweegt, verloor 13 minuten en zodoende alle hoop in het algemeen klassement. Landa gaf op door maag- en darmproblemen.