Witcher's dagboek Blood & Wine

De ontwikkelaars van CD Projekt RED geven een voorproefje wat we mogen verwachten van de Blood & Wine-uitbreiding voor The Witcher 3: Wild Hunt. Ze doen dat in het Pools, maar gelukkig is er ondertiteling.

Sprookjes en realiteit lopen door elkaar in Toussaint. Alles is vol kleur en ziet er prachtig uit. Uiteraard broeit er ook een donkere, mysterieuze kant, want The Witcher is nu eenmaal een spel met een rauw randje.

In Toussaint draait alles om de wijn. De bekende wijnen Est-Est en Erveluce uit The Witcher komen hier vandaan. Iedere familie die in de wijn zit, neemt hun levenswerk bloedserieus. Ze hebben allemaal hun eigen eeuwenoude tradities, hun wapenschilden, heraldiek en hun eigen vetes. Daarom sturen ze boeven op elkaar af. Hun wijnkelders zitten vol met monsters en langs de wegen barst het van bandieten die karavanen overvallen. Genoeg werk voor Geralt dus.

De grootste berg in Toussaint is Mount Gorgon. Deze is vanaf elke plek zichtbaar. De hoofdstad Beauclair is een havenstad vol met excentriekelingen en allerlei kunstenaars. Het is gebouwd op de ruïnes van een elvenstad. De mensen hebben het veroverd na een bloedige oorlog en op de elvenlijken is Beauclair gebouwd. Het Elvenpaleis is een van de overblijfselen van het onfrisse verleden.

Hertogdom Toussaint heeft geen leger, maar vertrouwt op rondtrekkende ridders die langs de wegen patrouilleren. Zij pakken de bandieten aan en maken monsters dood. Toussaint heeft monsters die alleen hier voorkomen, zoals archespores en reuze-duizendpoten.

Witcher III - Hertogin Anna Hennrietta

Er is de laatste tijd een moordzuchtig beest waar de ridders geen raad mee weten. De hertogin Anna Hennrietta ontbiedt Geralt om het probleem op te lossen. Dit is geen gewoon monster, maar het meest ultieme waar Geralt ooit tegen heeft moeten vechten. Je arriveert ten tijde van het wijnfestival en alles is dan nog koek en ei.

In Blood & Wine zijn ook nieuwe tegenstanders om tegen te boksen, meer Gwent-kaarten en zoals besproken de nieuwe gebruikersinterface, mutaties en crafting-mogelijkheden. Je zou Blood & Wine dus kunnen zien als een compleet nieuw spel. Met een speelduur van ten minste 30 uur heeft CD Projekt RED daar helemaal gelijk in.

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine is vanaf 31 mei beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.