Roda zet Kalezic op non-actief

Darije Kalezic heeft zijn uitlatingen aan het adres van technisch directeur Ton Caanen flink moeten bekopen. Roda JC zette hem op non-actief. Na de laatste competitiewedstrijd van Roda JC zei Kalezic onder meer dat Caanen 'te lang autoverkoper is geweest', en stelde de Bosniër dat de technisch directeur te weinig ervaring had om werkzaam te zijn in de voetbalwereld.

Roda heeft dinsdag bekend gemaakt dat Kalezic op non-actief is gezet. "Kalezic liet zich afgelopen zondag na afloop van de competitie in diverse media zeer laatdunkend uit over Technisch Directeur Ton Caanen. Kalezic heeft met zijn uitlatingen de grens van het betamelijke overschreden", aldus de club in een verklaring op de officiële clubsite. "Vanwege de onhoudbare situatie, die hierdoor is ontstaan, heeft Roda JC zich genoodzaakt gezien Kalezic per direct op non-actief te stellen."

Kalezic was pas sinds de zomer van 2015 werkzaam bij Roda en zag tijdens het seizoen buiten zijn weten om Caanen aangesteld worden. Na een financiële injectie kon de club in de winterstop veel spelers aantrekken en werd de ploeg uiteindelijk veertiende in de Eredivisie.