Moslim-personeel weigerde patiŽnt varkensvlees

Een lekkere pannenkoek met spek kan je als cliënt wel op je buik schrijven, wanneer je in een verzorgingstehuis in het Engelse Bradford zit. Het islamitische personeel stuit het namelijk tegen de borst wanneer jij dat wilt eten en weigeren het jou te geven.

Intolerant moslim-personeel in een verzorgingstehuis hebben ervoor gezorgd dat mensen die zij zorg moeten verlenen, geen varkensvlees meer te eten kregen. Dit is namelijk in strijd met hun geloof, geloven ze. Deze restrictie duurde voort, totdat men de inspectie op zijn dak kreeg. Die waren not amused over de werkwijze van het tehuis aan de wagtail close te Bradford.

Zelfs een patiënt die zelf boodschappen gedaan had, kreeg nul op zijn rekest. Het personeel weigerde speklapjes voor hem te bakken of ham op zijn broodje te doen.

Klachten naar het management werden structureel genegeerd. De Care Quality Commission, een zorg-inspectiedienst heeft hierover een vlammend rapport geschreven.

Wagtail close biedt onderdak aan mensen met lichamelijke handicaps, problemen met de zintuigen, hersenbeschadigingen en leerproblemen. In totaal leven er 24 patiënten in het tehuis.