Arsenal en Hull City mogen op herhaling in FA Cup

Arsenal heeft een replay nodig om zich ten koste van Hull City te plaatsen voor de kwartfinales van de FA Cup. In het Emirates Stadium werd zaterdagmiddag niet gescoord. Het bleef 0-0.

Arsène Wenger had zijn basisteam met het oog op de clash met Barcelona (dinsdag) flink gewijzigd. In vergelijking met de wedstrijd tegen Leicester City behielden alleen Laurent Koscielny en Per Mertesacker hun basisplek. Onder meer winteraankoop Mohamed Elneny, doelman David Ospina en het jonge talent Alex Iwobi verschenen daardoor aan de aftrap tegen Hull City.

Ondanks het veredelde B-elftal werd Arsenal in de openingsfase een aantal keren gevaarlijk. Onder meer Elneny, Iwobi en Danny Welbeck kwamen in scoringspositie, maar het ontbrak aan een goede afronding. Aan de andere kant kon Hull City bijna scoren na een foutje van Ospina. Een onderschepping van Mertesacker voorkwam een tegendoelpunt.

The Gunners dachten in de slotfase van de eerste helft een strafschop te krijgen toen Welbeck makkelijk naar de grond ging. Arbiter Mike Dean, die in het begin al liet doorspelen na een vermeende handsbal van Alex Bruce, wees echter niet naar de stip. Na de pauze drong Arsenal steeds meer aan en tikte doelman Eldin Jakupovic een vrije trap van Joel Campbell tegen de paal.

Jakupovic stond even later ook zijn mannetje toen een van richting veranderd schot van Welbeck bijna binnenviel. Wenger bracht vervolgens Olivier Giroud, Alexis Sánchez en Alex Oxlade-Chamberlain binnen de lijnen, maar ook zij konden niet voorkomen dat de Londenaren binnenkort op herhaling moeten in de FA Cup.