WK Darts: Wright klopt Chisnall in thriller

Dave Chisnall en Peter Wright probeerden woensdagavond het spektakelstuk van de avond ervoor van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen te overtreffen. De Engelsman en de Schot gingen tot het uiterste. Uiteindelijk trok Wright na verlenging aan het langste eind: 4-3. Wright treft op nieuwjaarsdag Adrian Lewis in de kwartfinale.

Het werd 3-3 in sets. Chisnall opende de beslissende set met een 143-finish. Wright hield zijn leg en brak Chizzy met een 68-finish. Chisnall beantwoordde dat met een 78-finish en kwam op 2-2. In de beslissende set moest er met twee legs verschil worden gewonnen. Chisnall opende de verlenging met een 78-finish, maar Wright maakte 3-3 en gooide er een 127-finish overheen. 

Wright kreeg zijn eerste matchdart op bulls-eye, maar gooide deze niet uit.  Chisnall kreeg de kans en noteerde 4-4 met een 130-finish. Een sporadische misser van Chisnall op dubbel achttien werd in de negende leg afgestraft door Wright vanaf 64, waardoor de Schot voor de derde keer voor de wedstrijd mocht gooien. Wright miste vanuit het niets drie pijlen, alleen Chisnall kon tops nu niet vinden voor een 125-finish. De vijfde matchdart voor Wright bleek alsnog beslissend. 

Ook Alan Norris staat in de kwartfinale. Hij was met 4-1 te sterk voor Mark Webster. Norris, die op het PDC WK debuteert, treft in de kwartfinale Phil Taylor of Jelle Klaasen.