Al 675.000 euro opgehaald voor Serious Request

Serious Request heeft al ruim 675.000 euro opgeleverd en dat terwijl de dj's vrijdag pas het Glazen Huis ingaan. Het geld dat met de actie wordt opgehaald, gaat naar jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

De afgelopen weken zijn Nederlanders onder meer aan de slag gegaan met koekjes bakken, lege flessen inzamelen en het geven van mini-concerten, om zo veel mogelijk euro's bij elkaar te sprokkelen voor het goede doel.

Ook grotere acties worden op touw gezet. Zo houdt het Korps Mariniers een sponsor- en estafetteloop van Rotterdam naar Heerlen. Zestien mannen leggen een 350 kilometer lange route af, die start in Rotterdam en loopt via Zeeland en Noord-Brabant naar Limburg.

Bekende Nederlanders
De bekende Nederlanders blijven ook dit jaar niet achter. De O Denneband, bestaande uit Jan Smit, de 3 J's, Jeroen van der Boom, The Kik en Ramon Beuk, zullen de opbrengst van de single 'Kerst Overal' schenken aan Serious Request.

GTST-acteurs Pip Pellens, Robin Martens en Everon Jackson Hooi, dj Tony Junior en zanger Tim Douwsma komen volgende week gamen in spelletjeshal Gamestad in Kerkrade. Tegen betaling kunnen bezoekers met de bn'ers bijvoorbeeld motorracen, dansen en airhockey spelen.

Van 18 tot en met 24 december sluiten de dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zich op in het Glazen Huis. Ze eten die dagen niets en draaien 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling.

Nederlanders in actie voor Serious Request
Nederlanders in actie voor Serious Request (Foto: ANP)