Nieuws en gameplay van NieR ziet er veelbelovend uit

Tijdens de Paris Games Week zijn er meer details bekendgemaakt van het langverwachte nieuwe deel van NieR. De game, die voluit NieR: Automata gaat heten, heeft nu ook een gameplayvideo gekregen en fans van het genre hebben een nieuw potentieel pareltje om naar uit te kijken.

In NieR: Automata is planeet aarde uit het niets aangevallen door een leger machines afkomstig uit 'een andere wereld'. De mensheid maakt geen schijn van kans in deze oorlog en is genoodzaakt zich terug te trekken naar de maan, alwaar het een leger van androïde soldaten ontwikkelt om de aanval van de mechanische horde op aarde af te slaan. De androïden ontwikkeld door de mensheid weten de aanval weliswaar af te remmen, maar het is niet genoeg om voorgoed met de mysterieuze kracht af te rekenen.

Besloten wordt om een nieuw soort elite-androïden te ontwikkelen, genaamd de YoRHa-squad. In de game neem jij de rol aan van zo'n elite-droid, onder de naam YoRHa No.2, Model B, kortweg '2B'. In de huid van deze 'all-purpose battle android' is je zwaard je beste vriend, en is ze daarnaast uitgerust met een 'pod'-supportsysteem, een soort drone die vanaf afstand vijanden kan bestoken of 2B kan helpen bij voortbewegen. YoRHa-androïden wordt verboden om emoties te tonen, maar ieder model heeft wel zijn of haar eigen persoonlijkheid.

NieR: Automata wordt exclusief ontwikkeld voor PlayStation 4 en heeft nog geen releasedatum. Bekijk hieronder de trailer.