Zenit al dicht bij de knock-outfase

Zenit Sint-Petersburg is na drie duels in groep H van de Champions League al dicht bij de knock-outfase. Na Valencia en AA Gent versloeg de Russische topclub dinsdagavond ook Olympique Lyon: 3-1.

Valencia is de belangrijkste kandidaat mee te gaan naar de volgende ronde. De Spanjaarden wonnen thuis van Gent (2-1) met wat Belgische hulp. Stefan Mitrovic werkte de bal ver in de tweede helft in eigen doel en was beslissend. Sofiane Feghouli (Valencia) en Thomas Foket, heel fraai maar volstrekt tegen de verhouding in, hadden de ruststand op 1-1 bepaald.

Zenit stond al na een paar minuten voor. Artem Dzjoeba gaf een pass van Oleg Sjatov een doeltreffend vervolg. Daar bleef het echter lang bij. Pogingen van Danny, Axel Witsel, Hulk en Javi Garcia hadden geen succes. Lyon was maar sporadisch dreigend.

De gelijkmaker was even verrassend als mooi. Alexandre Lacazette rondde met een sierlijk hakje achter zijn voorste been om een voorzet van Christoph Jallet af. Het bleek geen aankondiging van een Franse stunt. In de tweede helft zorgden de Braziliaan Hulk en de Portugees Danny voor Russische gerechtigheid.

Zenit al dicht bij de knock-outfase
Zenit al dicht bij de knock-outfase (Foto: ANP)