Marvel bevestigt tweede Ant-Man en drie nieuwe films

Ant-Man krijgt een vervolg. Marvel maakte gisteren op hun website bekend dat er in Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe alsnog een plekje is ingeruimd voor Scott Lang en zijn verkleinpak. En in wat Marvel onderstreept als een eerste keer, heeft de titel ook de naam van de vrouwelijke held.

De tweede Ant-Man gaat namelijk Ant-Man and the Wasp heten. Dit mag geen verrassing heten voor wie deze zomer genoten heeft van het komische heist-avontuur, waarin duidelijk werd gehint naar een grotere rol voor Evangeline Lily's personage in een volgende film. Ant-Man leverde Marvel wereldwijd 410 miljoen dollar op. Dit is nog exclusief China, waar de film pas volgende week gaat draaien. Het vervolg staat gepland voor een Amerikaanse release op 6 juli 2018.

In hetzelfde bericht kondigt Marvel aan nog drie data te hebben uitgekozen voor filmreleases. In aanvulling op het bestaande plan, dat tot en met 2019 liep, zal de studio nog drie (vooralsnog titelloze) films uitbrengen in 2020, in de maanden mei, juli en november. Daarnaast is er een beetje geschoven met de releasedata van Black Panther (die komt nu in februari 2018) en Captain Marvel (die haar opwachting zal maken in maart 2019).

De volgende verschijning van Paul Rudd als Scott Lang/Ant-Man zal volgend jaar zijn, wanneer hij zich mengt in het conflict tussen de helden in Captain America: Civil War. Deze verschijnt eind april.

Ant-Man in kostuum