Russische WK-waterpoloër (22) overleden

De Russische waterpoloër Vladislav Timakov is tijdens een trainingskamp van zijn Russische club Sintez Kazan in Bulgarije plotseling overleden. Dat melden Russische media zondagavond. "Vladislav overleed tijdens een trainingskamp van zijn club", aldus een statement van de Russische waterpolofederatie. Timakov werd slechts 22 jaar.

"Vanmorgen werd mij verteld dat er tijdens het trainingskamp van Sintez Kazan in Bulgarije een tragedie plaats heeft gevonden", zegt Evgeny Sharonov, de president van de Russische waterpolofederatie. "Timakov heeft een hartaanval gehad en is onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft men hem geprobeerd te redden, maar het mocht niet meer baten." Volgens Rustem Nasibullin, de voorzitter van Sintez Kazan, had Timakov geen medische problemen. "Zijn gezondheid was in orde. We doen elke zes maanden een uitgebreide medische controle bij alle spelers en als we iets gevonden hadden zou hij niet bij het team gezeten hebben."

Timakov kwam sinds 2014 uit voor Sintez Kazan en werd met die club afgelopen seizoen in de tweede fase van de Champions League uitgeschakeld. In het nationale kampioenschap had de speler met 25 goals een belangrijke bijdrage. Nog geen twee maanden geleden speelde Timakov nog op het WK waterpolo, waar het team alle drie groepswedstrijden verloor. In het duel met Italië maakte Timakov zijn enige WK-goal.

Timakov (met witte cap) in juli van dit jaar op het WK in het Russische Kazan, de stad waar hij ook op clubniveau speelde (Foto: Getty)