Springruiters stellen teleur in Mannheim

De Nederlandse springruiters hebben in de landenwedstrijd van het CHIO van Mannheim teleurgesteld. De equipe van bondscoach Rob Ehrens, niet diens eerste keus, eindigde zaterdag als achtste en laatste. Johnny Pals was de uitblinker. In de eerste manche maakte hij weliswaar een springfout met de hengst Vignet, in de tweede gining hij onberispelijk rond.

Henk van de Pol (Willink), Albert Zoer (Gigolo) en Wout-Jan van der Schans (Aquila SFN) hadden meer problemen met de hindernissen en/of het voorgeschreven tempo. Oranje kwam daardoor uit op 29 strafpunten.

Het team van de Verenigde Staten, met onder anderen Laura Kraut (Nouvelle) en Beezie Madden (Cortes C), won de 100e editie van de 'Preis der Nationen von Deutschland', goed voor een premie van 64.000 euro. Madden was in de barrage de Belg Pieter Devos (Dylano) te snel af: 32,72 om 34,14. Christian Ahlmann maakte namens favoriet Duitsland, dat ook op 8 strafpunten was uitgekomen, een springfout in de extra omloop van de jubileumwedstrijd.

Springruiters stellen teleur in Mannheim
Springruiters stellen teleur in Mannheim (Foto: ANP)