Golfer Luiten begint slecht aan The Open

Golfer Joost Luiten is donderdag slecht begonnen aan The Open Championship, de derde major van het jaar. De 29-jarige Bleiswijker had in St. Andrews 74 slagen nodig voor zijn openingsronde. Luiten zal vrijdag alle zeilen bij moeten zetten om de cut te halen. 

Luiten zat in de vierde flight en moest al om 7.15 uur beginnen aan zijn ronde. Op zijn scorekaart prijkte geen enkele birdie, maar wel twee bogeys. Luiten kreeg, zeker in de eerste negen holes, genoeg kansen op een birdie, maar maakte er geen. Hij staat momenteel gedeeld 89e. 

De huidige nummer 48 van de wereld haalde vorig jaar de cut niet op The Open. In 2012 werd hij 45e, zijn beste positie ooit op deze major. Luiten werd vorige week op het Schots Open nog vierde, maar het goede spel van toen kon hij hier niet doortrekken. 

De Amerikaan Robert Streb, die met Luiten de achttien holes liep, en de Zuid-Afrikaan Retief Goosen gaan voorlopig aan de leiding met een score van 66 (-6). Drie andere golfers hebben ook een score van zes onder par, maar deze zijn nog niet binnen. 

Tiger Woods is niet goed begonnen aan zijn major. Hij heeft al vijf slagen boven het baangemiddelde nodig na elf holes. Er starten in totaal 156 golfers op de Old Course van St. Andrews. De laatste flight start om 17.15 uur Nederlandse tijd.