President Nigeria wijst nieuwe legertop aan

President Muhammadu Buhari van Nigeria heeft maandag nieuwe bevelhebbers voor het leger aangewezen. Dat heeft de woordvoerder van Buhari laten weten.

Eerder op de dag kwam naar buiten dat Buhari de vorige legertop had ontslagen.

Buhari werd eind maart gekozen tot president als opvolger van Goodluck Jonathan. Het is niet bekend waarom hij de legertop heeft vervangen. Hij heeft eerder laten doorschemeren niet tevreden te zijn met de militaire aanpak van de islamitische terreurgroep Boko Haram.

Dood en verderf
Volgens een Nigeriaanse onderzoeker 'erft' de nieuwe legertop een hoop problemen. Niet alleen de problemen met de terreurgroep in het noorden van het land, maar ook gewelddadige criminaliteit in het zuidwesten en de Niger Delta.

Boko Haram zaait al jaren dood en verderf in het noorden van Nigeria. De groep wil daar een islamitische staat stichten. In de afgelopen weken is het aantal aanslagen door strijders toegenomen. Afgelopen zaterdag kwamen in het noordoosten van het land nog 14 mensen om bij aanvallen door de terreurgroep. Bomaanslagen in de steden Jos en Zaria kostten in de afgelopen tien dagen aan bijna zeventig mensen het leven.

President Nigeria wijst nieuwe legertop aan
President Nigeria wijst nieuwe legertop aan (Foto: ANP)